Monday, April 10, 2017

Makanan Bersih Untuk Perut Sixpack

Ramai berpedapat terlalu banyak makan akan menyebabkan anda tidak akan memiliki tubuh idaman dan perut sixpack.. Pola "makanan bersih" yang diambil dengan teratur dan baik boleh memungkinkan anda memiliki tubuh idaman dan perut sixpack, sekaligus menyebabkan anda boleh makan dengan lebih kerap lagi..


Dalam soal ini, yang dimaksudkan dengan "Makanan Bersih" bukanlah mencuci tangan sebelum makan, atau hanya makan makanan yang kebersihannya terjamin dan bukan pula makan bersih sehingga tiada sisa makanan yang tertinggal di dalam pinggan. Akan tetapi, Makanan Bersih adalah istilah umum di dunia penjagaan kesihatan untuk hidangan makanan yang tinggi protin dan rendah lemak.Bagaimana jika anda bertubuh kurus, adakah anda perlu untuk menghindari lemak..? Jawapannya ya, walaupun anda tergolong dikalangan orang yang bertubuh kurus dan sedang dalam program menaikan berat badan, tidak bererti anda bebas untuk makan makan berlemak sebanyak-banyaknya. Selain dapat menaikkan kadar kolesterol, lemak berlebihan akan menyukarkan anda untuk mendapat tubuh idaman dan perut sixpack yang anda inginkan.

Kunci utama untuk mendapatkan tubuh idaman dan perut sixpack selain menaikkan berat badan, Makanan Bersih dan bersukan adalah laluannya..

Tabiat makan yang lebih kerap (2-3 jam sekali) banyak membantu untuk menaikkan Calorie intake. Selain itu, jenis makan yang anda ambil juga mempengaruhi bentuk tubuh anda setelah anda mendapat berat badan ideal. Pilih makanan dengan protein berkualiti tinggi. Jika anda adalah orang yang terlalu sibuk, Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder boleh dijadikan pilihan makanan tinggi protein yang paling sesuai. Selain itu, kekacang juga boleh dijadikan alternatif makanan tinggi protein. Jangan risau, lemak yang ada pada kekacang adalah lemak baik yang dapat membantu merendahkan kolesterol.
Pada waktu tidur, tubuh tidak akan mendapat apa-apa nutrisi pun, oleh sebab itu sarapan sangat penting untuk membekal semula nutrisi di dalam tubuh. Jadi... jangan lupa sarapan pagi yee, selain untuk mengembalikan nutrisi, sarapan pagi juga penting untuk memenuhi keperluan tenaga anda sepanjang hari. Pililah karbohidrat kompleks (whole grains atau oat) serta protein (susu atau telur) sebagai menu sarapan pagi. Untuk makan tengah hari dan malam pula, hindari daripada makanan yang mengandungi lemak tinggi seperti fast food dan makanan bergoreng serta minuman tinggi kadar gulanya. Pililah menu makanan yang diolah dengan cara direbus, bakar atau panggang.

No comments:

Post a Comment